אם אתם לא נעזרים באיזושהיא ורסיה של תקציב חודשי, תדעו לכם שאתם לא שונים מרוב האוכולסיה.
אבל גם אותם אנשים שכן מקפידים על בניית תקציב חודשי (כתוב!) מגלים שזו יכולה להיות מטלה כבדה, במיוחד בהתחלה. לא משנה כמה אתם מחוייבים ליצור פריצת דרך בהתנהלות הכלכלית שלכם, לוקח זמן לבנות תקציב חודשי ולחשב את ההוצאות החודשיות שלכם לפני שאתם מוציאים אותן.
אם גם אחרי שהתרגלתם לעבודה עם תקציב חודשי, אתם מרגישים שאתם מפשלים בו ולא מצליחים לעמוד במה שכתבתם בו אז: א) זה בסדר, זה אנושי, אנחנו לפעמים מעדיפים לאכול בחוץ ולא להכין אוכל בבית (פוסט מעמיק בקרוב!), למרות שזה עולה לנו יותר, ואנחנו לפעמים "נכנעים" לקניות אימפולסיביות (שזה גם בסדר). ב) הנה 5 סיבות אפשרויות מדוע לא הצלחתם לעמוד בתקציב החודשי שלכם.

התקציב שלכם לא מציאותי: נכון שבעולם מושלם הקניות החודשיות בסופר יעלו לכם 1000 ש"ח, בחודש, וליטר דילק יעלה 5 ש"ח, אבל אנחנו לא חיים בעולם כזה, וכדי שהתקציב שלכם יעבוד, אתם צריכים להיות ריאליים כשזה נוגע להוצאות החודשיות שלכם. למשל אם אתם רואים בחשבון הבנק שלכם שההוצאות שלכם לקניות אוכל עומדות על 3000 ש"ח (הממוצע בישראל , לפי הלמ"ס, הוא 2250 ש"ח למשפחה+2), אז תחשבו על יעד ריאלי לצמצום ההוצאות לאוכל בחודש הקרוב, ואם תצליחו לעמוד בו, תציבו לעצמכם יעד ריאלי נמוך יותר לחודש שלאחר מכן. אם תתנהלו בצורה כזו תוכלו להבין מהם הגבולות שאתם יכולים להציב לעצמכם בכל מה שקשור לצמצום הוצאות, וזה גם ימנע מכם להרים ידיים ולוותר על ניהול תקציב.
אתם לא כוללים את כל ההוצאות שלכם: במקרה כזה זה לא פלא שאתם מוציאים יותר ממה שהקצבתם לעצמכם. אם אתם רוצים שהתקציב שלכם יעבוד עבורכם אתם צריכים לתכנן כמעט את כל ההוצאות המתוכננות שלכם לחודש הקרוב, וזה אומר שאתם צריכים לחשוב לעומק כשאתם בונים תקציב חודשי. כדי להיות יעילים, תפתחו לוח שנה ותבדקו אלו הוצאות צפויות לכם החודש- ימי הולדת, חגים, טסט לאוטו... תוודאו שכל הוצאה צפויה שתהיה לכם רשומה בתקציב של אותו חודש.
אתם לא מנהלים מעקב אחרי ההוצאות שלכם: אם אתם מקדישים זמן וחשיבה מעמיקה כשאתם בונים את התקציב החודשי, אבל אתם לא עוקבים אחרי ההוצאות שלכם בפועל, אתם מיועדים להיכשל.למה? כי אתם תוציאו יותר מדי כסף על קניות בסופר, מסעדות, וקניונים , אם אתם לא בודקים את עצמכם לפחות פעם בשבוע. אם אתם רוצים שהתקציב החודשי שלכם יעבוד, תעשו בדיקה מספר פעמים בחודש (ניתן לעשות זאת בקלות דרך אתר הבנק וכרטיס האשראי שלכם)
אתם מבזבזים יותר מדי: אם ההוצאות שלכם גבוהות מההכנסות שלכם, אתם תצטרכו לצמצם את ההוצאות החודשיות שלכם בצורה דרסטית ובכל דרך אפשרית!, הדרך הכי פשוטה לחתוך בהוצאות זה לבדוק כמה אתם מוציאים בקניות השבועיות בסופר, כמה אתם מוציאים על מסעדות, וכמה אתם מוציאים על בידור (קולנוע, תיאטרון, חבילות ערוצים שאתם לא צריכים, וכו). יש הרבה הוצאות שניתן לחתוך בהם,אבל המפתח הוא באמת לעשות את זה
ויתרתם מהר מדי: לא תמיד קל לחיות בתוך גבולות (תשאלו כל חובב ריצה שחוזר לרוץ אחרי שהוא מחלים מפציעה), למעשה זה יכול לקחת כמה חודשים של ניסוי וטעיה, ועליות ומורדות עד שאתם מצליחים לבנות תקציב חודשי שמשרת אתכם אבל זה לא אומר שזה לא שווה את זה! כמעט כל דבר ששווה לעשות אותו לוקח זמן,סבלנות, והתמדה (תשאלו כל חובב ריצה שמתאמן למרתון הראשון שלו), ולפעמים תצטרכו לנסות אסטרטגיות שונות כדי לגלות מה עובד. במילים אחרות: אל תוותרו! אם ניסיתם לעבוד לפי תקציב חודשי ולא הצלחתם קחו את הזמן להבין מה לא עבד ואיפה הנקודות החלשות שלכם, ותנסו שוב בחודש הבא אם מחוייבות שהתקציב שלכם יעבוד אחת ולתמיד!, ותדעו שזה יכול לקחת זמן עד שזה יעבוד עבורכם ותעשו כל מה שצריך כדי להגיע לשם!
לסיכום: לא תמיד קל לבנות תקציב כתוב ולעמוד בו אבל זה בהחלט שווה את זה! בעקרון תקציב חודשי הוא תוכנית עבור כל הכסף שעבדתם כל כך קשה בשבילו, ואם אתם לא מתכוונים לבנות תוכנית עבורו, למה מלכתחילה לטרוח ולהרוויח אותו? אם זה לא עבד עבורכם בעבר, אולי זה הזמן לתת לזה עוד הזדמנות? אין לכם מה להפסיד, ויש לכם הרבה להרוויח!
לקבלת סדרת הסרטונים שתעשה לכם סדר בהתנהלות הכלכלית שלכם, בביטוחים ובמשכנתאות לחצו כאן!
Comments